VERNISAJ -MARTURII

Expoziție de Pictură – Emil CIOCOIU
Expoziție de Sculptură – Vladimir KAZAN
Sărbătorirea a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană

O expoziție inedită care nu numai că ne pune față în față cu marile întrebări ale societatii europeane de astăzi, dar care oferă și un răspuns: cultura ca mijloc de scăpare, de ridicare, de regăsire, cultura ca mijloc principal de reîntoarcere la esență.

kazan

VLADIMIR KAZAN

Opera lui Vladimir Kazan este marcată de contactul intim cu materia. Mesajul arheologic este sculptat în pielea formelor monolitice. Sculpturile lui Kazan sunt puncte de repaus, puncte de reper atemporale, reprezentative acestei epoci, dar încărcate de simbolurile civilizațiilor umanității. Artistul conectează trecutul și prezentul cu aceeași dibăcie cu care ancorează metalul în piatră. Prin forță, sensibilitate și o inepuizabilă creativitate, opera lui Kazan dezvăluie frumusețea intrinsecă a materialelor.

Vladimir Kazan s-a născut la Ploiești în 1952. Și-a făcut studiile la Școala de Arte din București și la Academia de Arte Frumoase din Liège. Operele sale au fost expuse în centre culturale, galerii și târguri de artă din numeroase orașe europene precum : Aachen, Bari, Berlin, Bruges, Bruxelles, Budapesta, Essen, Frankfurt, Geneva, Gent, Köln, Madrid, Nisa, Padova, Palermo, Paris, Roma, Strasbourg, Stuttgart.

Artistul a fost răsplătit cu numeroase premii prestigioase de-a lungul carierei, lucrările sale aflându-se în următoarele colecții publice în Belgia : Herk-de-Stad, Saint-Ghislain „Hommage à Ockegem”, Muzeul Pietrei din Sprimont, Liège (două sculpturi), Universitatea din Province de Hainaut, Château d’Oupeye dar și în Italia, în orașul San-Vincenzo.

 

ciocoiu

EMIL CIOCOIU

Emil Ciocoiu și-a făcut studiile la Academia de Arte din București între 1968 și 1974. În 1976 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici Români. În 1980 părăsește România și se instalează în Aachen, Germania. În 1983 devine mebru al Uniunii Artiștilor Germani. Numeroase expoziții personale și de grup îi aduc o largă recunoaștere în țară, și în străinătate. Operele lui au fost expuse, între altele, la Milano, Bucuresti, Paris, Hamburg, Cannes, Stuttgart, Avignon, Viena, Bruxelles, Monte Carlo, ca de altfel și la târguri internaționale de artă, la New York, Quebec, Roma, Barcelona, Bologna, Geneva, etc.

Operele artistului sunt prezente și la Muzeul Internațional Ludwig din Beijing, la Muzeul Național de Artă din București, la Fundația Ludwig pentru Artă și Înțelegere Universală din Aachen, la Muzeul Național de Artă Modernă din Pescara, în colecția de artă a Dinastiei Regale a Iordaniei, în Colecția de Artă a Dinastiei Regale a Olandei.

“Născut în România, în 1948, Emil Ciocoiu și-a găsit de mulți ani o nouă patrie în Germania. Trăiește și lucrează la Aachen, având libertatea de a-și desfăsura plenar arta în «țara celor trei granițe» între Germania, Belgia și Olanda. În suflet păstrează însă rădăcinile românești care îi poartă pașii înapoi spre țară. Arta lui emană optimism și totodată o profunzime strălucitoare. Ea aduce împreună oameni, religii, mentalități, transgresează granițele. La fel ca Artistul însuși.” 

Marcel Philipp, Primarul General al Orasului Aachen

TERARKEN 2

Salle Terarken

12 octombrie 2017

19:30


Imagini de la eveniment


PARTENERI

logos-eurocultura2017-04
logos-eurocultura2017-01
logos-eurocultura2017-02
logos-eurocultura2017-06

Bunge Limited is a leading global agribusiness and food company operating in over 40 countries with more than 32.000 employees. Dedicated  to improving the agribusiness and food chain since 1818,  Bunge is committed to delivering  high quality products, nutritional well-being and food safety  to consumers around the globe, now and for generations to come. As of 2003, Bunge has expanded its edible oil network to Romania by producing high quality products such as Floriol, Unisol and Raza Soarelui.