omu_de_zapada_02

Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele

Teatru pentru copii

Teatrul de Animație “Țăndărică” București

Autor:

Matei Vișniec

Regia:

Ioan Brancu

Scenografia:

Marian Sandu

Distribuția:

Ioan Brancu
Liliana Gavrilescu
Mariana Zaharia
Robert Trifan
Leonard Dodan

Producție video:

Marin Fagu

Muzica:

Cari Tibor

Un basm desavârsit, o încântare pentru mici si mari!

În premieră națională, Matei Vișniec, cel mai jucat dramaturg român atât în țară, cât și în străinătate, “debutează” pe scena de la Țăndărică, cu o piesă scrisă pentru copii. “Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” este un poem plin de tandrețe, de candoare și sensibilitate, care vorbește despre prietenie, tristețe, bucurie, speranță.

Când simte cum razele soarelui îl topesc încetul cu încetul, Omul de zăpadă pornește într-o călătorie pentru a-l ruga pe astrul ceresc să-i fie milă de el. Pe drum se întâlnește cu o serie de animale cărora, în schimbul ajutorului pentru a ajunge în tara Soarelui răsare, le dăruiește din “accesoriile” cu care l-au înzestrat copiii. Ajuns aici, în loc să ceară ceva pentru el, cere ajutor pentru prietenii lui. Timpul nu a curs în favoarea Omului de zăpadă, numai inima lui roșie mai bate, dar soarele îi promite că-l va transforma în vis și că-l va readuce la viață și iarna următoare.

“Vei plana timp de nouă luni pe deasupra câmpiei și a pădurii, pe deasupra norilor și a vîntului… Vei fi un vis viu, un vis cuibărit în gustul vieții și în plăcerea de a trăi a copiilor… Și peste nouă luni, când va veni din nou iarna, vei redeveni om de zăpadă, cel mai bun prieten hibernal al copiilor…”

Durata: 1h
Vârsta: 4+

SALLE M 1

Salle M

14 octombrie 2018

11:00

Spectacol în limba română

18 EUR & 14 EUR (-25 / 65+)