cover_soferpictor

ȘOFER / PICTOR

În interpretarea extraordinară a Maiei Morgenstern și a partenerului său de scenă, Lucian Iftime, spectacolul este un must see al oricărui timp, o tragi-comedie despre complexa și profunda simplitate a condiției umane…

Regia:

Alexandru Dabija

Scenografia:

Andrada Chiriac

Distribuția:

Maia Morgenstern

Lucian Iftime

“Mira este pictor. După patruzeci de ani de carieră artistică în America de Sud, revine în Israel, în casa copilăriei sale. Acasă, Mira descoperă că fratele ei a murit, iar în locul lui trăiește prietenul acestuia, Aaron – șofer de camion, care și-a pierdut memoria din cauza unui accident. Mira este un artist complet egoist. Aaron este singur și fără țintă, cu o viață ratată. Amândoi sunt dificili, incomozi, nemiloși, dar amândoi descoperă că au nevoie unul de altul. (…) ȘOFER / PICTOR rămâne până în ziua de azi una dintre piesele cele mai dragi inimii mele. A fost scrisă când tatăl meu, pictor, era pe moarte și constituie un omagiu adus lui și diverselor laturi expresive ale personalității sale.”

Hillel Mittelpunkt

Cu o tradiție de 141 de ani și aproape șapte decenii de activitate ca instituție de stat, Teatrul Evreiesc de Stat din București este continuatorul primului teatru evreiesc profesionist din lume, creat de Avram Goldfaden în 1876 la Iași. Cu un profil distinct, reprezentativ atât pentru mișcarea teatrală din România, cât și pentru peisajul contemporan al artei scenice de limbă idiș, Teatrul Evreiesc de Stat constituie cel mai vechi ansamblu de acest gen cu existență neîntreruptă din lume.

Durata: 100 min (fără pauză)

Bilete: 29 EUR & 23 EUR (-25/65+)

SALLE M 1

Salle M

14 octombrie 2017

20:00


Imagini de la eveniment