PE VALEA CHEII PÂNĂ LA SÂNT ILIE

DOBROGEA – APA, AERUL, PĂMÂNTUL

Scurtmetraje – Regia Manuela și Adrian Popa

Un jurnal de călătorie inedit care trece printr-o stână din Muscel, prin Delta Dunării și, cel mai important, prin inimile localnicilor alături de care redescoperim eterna și fascinanta noastră Românie!

Cele două documentare TV, “PE VALEA CHEII PÂNĂ LA SÂNT ILIE” și “DOBROGEA – APA, AERUL, PĂMÂNTUL”, fac parte din seria intitulată “Jurnal de călătorie” realizată de Manuela și Adrian POPA. Primul documentar din această serie a fost realizat în anul 2003, iar în prezent există 41 de jurnale de călătorie realizate atât în România, cât și în străinătate.

Ideea de la care au pornit realizatorii a fost aceea de a prezenta, ca într-o poveste de vacanță, locuri frumoase într-un “pachet” atractiv de imagini, informații și muzică.

“PE VALEA CHEII PÂNĂ LA SÂNT ILIE” a fost realizat în anul 2014 și are o durată de 30 minute. Este povestea unei călătorii la o stână din Muscel, în care sunt prezentate și câteva mâncăruri tradiționale preparate cu iscusință și pasiune de către baciul Nemeș.

“DOBROGEA – APA, AERUL, PĂMÂNTUL” a fost realizat în anul 2017 și are o durată de 48 de minute. O parte din istoria și prezentul Deltei Dunării, plimbări cu barca pe canale de o frumusețe rară, câteva partide de pescuit și o plachie de crap care, sperăm, vă va stârni apetitul.

Studio

14 octombrie 2018

11:00

Subtitrare FR

6 EUR & 4 EUR (-25 / 65+)

Studio-Bozar