nina

NINA sau Despre fragilitatea pescărușilor împăiați

Teatrul de Comedie București

Autor:

Matei Vișniec

Regia:

Alexandru Maftei

Distribuția:

Nina – Mihaela Teleoacă
Trigorin – Gheorghe Visu
Treplev – Lucian Pavel

Decorul:

Vali Ighigheanu

Costume:

Caterina Brândușa Ioan

Muzica:

Alexandru Dragoș Constantin

Coregrafia:

Arcadie Rusu

Foto:

Alexandru Maftei

O producție de teatru demnă de marile scene ale lumii, o performanță interpretativă inegalabilă a celor trei mari actori Mihaela Teleoacă, Gheorghe Visu și Lucian Pavel, care promit să încununeze prin interpretarea lor o seară de înaltă magie, de teatru adevărat, clasic, de artă dramatică împinsă practic la extrem.

Spectacolul „NINA sau Despre fragilitatea pescărușilor împăiați” imaginează, într-un joc intelectual de mare finețe, o continuare a Pescărușului cehovian, plasându-i pe Nina, Treplev și Trigorin în plină Revoluție bolșevică, la 15 ani după acțiunea cunoscută din piesa marelui scriitor rus.

„Cortine se ridică și cad în fața personajelor pe care A .P. Cehov le-a lăsat în seama scenei de mai bine de 100 de ani. Pentru Matei Vișniec, catifeaua grea nu le întrerupe existența, cortina cade imperfect și dramaturgul vede, fără surprindere, cât de prost trage KonstantinGavriloviciTreplev. Atât de prost, încât și a doua lui tentativă de sinucidere eșueaza răsunător și face posibilă reîntâlnirea, după douăzeci de ani, cu Nina și tot ce a atins amorul bolnav pentru ea. Scrisorile de dragoste se întorc nedesfăcute, ca un bumerang pe aceeași masă pe care au fost scrise. În ceea ce privește pescărușul  împăiat… ei bine, el va învia până la urmă…”, spune regizorul Alexandru Maftei.

Durata: 1h 40 min (fără pauză)

SALLE M 1

Salle M

14 octombrie 2018

20:00

Supratitrare FR

25 EUR & 20 EUR (-25 / 65+)