5 - DOINA LEVINTZA THE THEATRE COSTUME

COSTUMUL DE TEATRU, DE LA SCHIȚĂ LA MIRACOL

DOINA LEVINTZA prezintă Albumul său de Artă

„În general, visez cu ochii deschiși. Am o lume a mea, în care îmi găsesc toate resursele. Mă poate inspira o stare anume, un vis care poate deveni realitate și strada – cea mai dinamică scenă cu personajele ei, pe care nici o dramaturgie din lume nu le poate cuprinde. Mă seduce și mă încântă șansa de a face din costum un teatru al meu, cu actori imaginari, ei căpătând prin mine substanță și spirit. Încerc traducerea în costum a stărilor, a revelațiilor în legătură cu lumea. Mărturisită sau nu, bucuria copilărească a costumației ne însoțește toată viața.”

Doina Levintza

Doina Levintza a deschis în 2014 Festivalul Național de Teatru cu o expoziție de costume create pentru spectacole care au intrat în istorie. Fotografiile și schițele a sute de piese vestimentare, care au îmbrăcat unii dintre cei mai mari actori ai țării, au fost adunate acum într-un album unic în România. Doina Levintza a creat costume pentru mari actori precum Gherghe Dinică, Ștefan Iordache, Victor Rebengiuc sau Marcel Iureș și a lucrat cu regizori celebri: de la Andrei Șerban la Mihai Măniuțiu, de la Lucian Pintilie la Liviu Ciulei.

De formație pictor-scenograf, Doina Levintza este creatoarea a peste 100 de colecții și expoziții de modă prezentate în România, Monaco, Franța, Statele Unite ale Americii, Italia, Spania… De-a lungul carierei sale, designerul a obținut numeroase distincții, printre care Premiul Criticii pentru cea mai bună creație de costume, Premiul UNITER pentru costumele din „Richard II” și Premiul UNITER pentru întreaga activitate artistică.

Salle Terarken

13 octombrie 2017

18:30

TERARKEN 2

Imagini de la eveniment