Florin-Niculescu-Crop

CONCERT DE JAZZ FLORIN NICULESCU și grupul său

“Iubesc Parisul, iubesc cultura Franței, dar înainte de toate sunt român…”

Unul din cele mai emoționante momente din viata artistului îl reprezintă participarea în 2007 la ultimul concert al marelui jazzman mondial Oscar Peterson la sala Carnegie Hall din New York.

Am fost singurul european, ca să nu mai spun român sau țigan, care a fost invitat. (…) Au fost pe aceeași scenă nume extrem de importante pentru jazzul internațional: Russell Malone, Christian McBride, Dee Dee Bridgewater, Billy Taylor, Wynton Marsalis și mulți alții. Mă mândresc oriunde mă duc că vin din România, chiar dacă fac parte dintr-o cultură țigănească. Muzica trebuie să fie un mesaj pacifist… 

Florin Niculescu

“Născut în România, Florin Niculescu s-a mutat în 1991 la Paris pe când avea doar 20 de ani și a devenit în scurt timp unul dintre cei mai apreciați și talentați violoniști de jazz  din lume, cântănd pe scenele internaționale alături de cele mai importante figuri din muzica jazz. În 1995 s-a alăturat trupei lui Romane, iar în 2001 a fost invitat de către Biréli Lagrène să se alăture proiectului său ,,Gipsy Project”, proiect inspirat de Quintette du Hot Club de France.

Deși e considerat a fi continuatorul marelui violonist de jazz Grappelli, muzica pe care o transmite Florin Niculescu publicului larg este un mix original de lăutărie și jazz. Florin Niculescu a reinventat curentul jazz manouche, creat în anii ’30 de Django Reinhardt și Stephane Grappelli și al lor Quintette du Hot Club de France.

Salle M

13 october 2017

20:00

Bilete: 22 EUR & 17 EUR (-25/65+)

SALLE M 1

PARTENER

ICR_Bruxelles